Gazdaság

Parlagon hever a Malév üdülője

A szőnyegeket, autókat és irodabútorokat hárman is vinnék, az üdülőért nem jelentkezett vevő – számolt be a napi.hu.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, péntek délig lehetett ajánlatot tenni a Malév felszámolója, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. által kiírt pályázatra, melyen többek közt egy balatoni üdülőt és különböző vagyontárgyakat hirdettek meg.

Két Seat és három Volkswagen (köztük egy Malév-festésű Volkswagen Polo) típusú személyautóra, repülőgépekre gyártott szőnyegekre, fémdetektorra és bankjegyvizsgáló berendezésre is lehetett pályázni. A vagyonelemek közt catering eszközök, bútorok, rakomány-ellenőrző röntgen, promóciós eszközök, biztonsági kamerák és fegyvertároló kazetták is szerepeltek. Ezeket a felszámoló egyben hirdette meg 50 millió forintért.

Míg a légitársaság 323 millió forintért meghirdetett balatonlellei üdülőjére egyetlen ajánlat sem érkezett, addig az irodabútorokat, szönyegeket és autókat hárman is vinnék – számolt be hétfőn a napi.hu.

A lap úgy tudja, hogy a mostani fordulóból kimaradt a Malév Express színeiben korábban repülő, HA-LNA lajstromú Bombardier CRJ200ER repülőgép. A 2002-es gyártású, közel 15 ezer órát repült gépért korábban a felszámoló 3,6 millió dollárt (817 millió forintot) kért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik