Gazdaság

Lemondott az MKB elnök-vezérigazgatója

Simák Pál március 31-ével távozik a posztról. Már az utódja is megvan.

Simák Pál hat évvel ezelőtt pénzügyi vezérigazgató-helyettesként csatlakozott az MKB Bankhoz. 2012 márciusa óta a bank elnök-vezérigazgatója.

A lemondott vezérigazgató egy másik pénzintézetnél folytatja pályafutását – közölte az MKB. Közben kiderült az is, hogy a CIB Bank vezérigazgatója lesz Simák Pál.


Fotó: MTI / Mohai Balázs

A BayernLB 2014. április 1-ével Sebők Andrást, az MKB Bank jelenlegi operációért felelős vezérigazgató-helyettesét bízta meg az elnök-vezérigazgatói feladatok ellátásával. Sebők András 2001 óta dolgozik az MKB-nál, számos területen, így az IT, az operáció és a retail üzleti területeken töltött be korábban vezető pozíciókat. Sebők András mérnök-informatikus diplomával rendelkezik.

“Szeretem az MKB-t”

Simák a Forbes januári számában még arra a kérdésre, hogy szeretne-e három év múlva is az MKB elnök-vezérigazgatói székében ülni, azt mondta: “Szeretnék egy sikeres bankot vezetni. Szeretem az MKB-t, és a nehézségek ellenére is nagy potenciált látok benne. Egyébként három év múlva ön a Forbesnál fog dolgozni? Ha biztos benne, hogy igen, akkor akár megbeszélhetünk egy időpontot. Bízom benne, hogy a helyszín nem változik.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik