Gazdaság

Bizottság állt fel a kaszinóajánlatok bírálására

Kaszinó (kaszinó, rulett, kártya, )
Kaszinó (kaszinó, rulett, kártya, )

Egyelőre nem írt ki koncessziós pályázatot játékkaszinók üzemeltetésére a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) - írja a Világgazdaság.

A tárcánál már dolgozik az a háromtagú döntéselőkészítő bizottság, amely Rákossy Balázs kabinetfőnök elnökletével véleményezi a játékkaszinók üzemeltetésére beérkező ajánlatokat, de a gazdasági tárca azt egyelőre nem árulta el, hogy eddig hány cég adott be kérelmet. Játékkaszinó koncessziós jog szerzésére pályázati eljárás jelenleg nincs folyamatban.

A szerencsejáték szervezéséről szóló törvény 2013. november 15-től hatályba lépett módosítása a törvényi feltételeknek megfelelő megbízható szerencsejáték szervezőnek pályázat nélkül ajánlattételi lehetőséget biztosít – emlékeztette a tárca a Világgatdaságot.

A bizottság főleg azt vizsgálja, hogy a szerencsejáték-szervező valamennyi közteherre vonatkozó bevallási és fizetési kötelezettségének eleget tett-e az elmúlt legalább 10 évben. A testület ülés nélkül, elektronikus úton lefolytatott írásbeli szavazással is hozhat döntéseket, és csak az általa jóváhagyott szerződéstervezet kerülhet Varga Mihály miniszter elé. A tárcavezető ugyanis kiemelt díj ellenében pályázati eljárás nélkül is köthet koncessziós szerződést legfeljebb öt játékkaszinó üzemeltetésére a megbízhatónak minősített szerencsejáték-szervezőkkel. A kiválasztottak levonhatják játékadójukból a koncessziós díj összegét.

A Magyar Államkincstár kimutatása szerint tavaly összesen 30,9 milliárd forint játékadó folyt be a költségvetésbe, a tervezett 47 milliárd forint 65,8 százaléka. Ez idén vélhetőleg növekedni fog, ugyanis az országgyűlés még december 10-én tizenegy játékkaszinó és bennük összesen 3300 nyerőgép működését engedélyezte. Ez sokszorosát jelentené a jelenlegi gépszámnak, ugyanis a Tropicana kaszinóban 177, a Las Vegas kaszinóban 65, míg a soproniban közel 200 pénznyerő automata üzemel – ismerteti az újság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik