Gazdaság

Akár 14 milliárdot is lehet nyerni az új lottóval

lotto(4)(960x640).jpg (lottó)
lotto(4)(960x640).jpg (lottó)

Hamarosan megérkezhet Magyarországra a két nagy eurólottó egyike, amelyen a hazai lottónál akár jelentősen többet is lehet nyerni – írja a Népszabadság.

A Szerencsejáték Zrt. év végi szerződései között feltűnt egy megállapodás: az állami cég az SG Kft.-vel egy közel 100 millió forintos, 2015. június 29-ig szóló kontraktust írt alá az „Euro Jackpot implementálására”, vagyis megvalósítására – derül ki a Népszabadság cikkéből.

Az SG annak a Scientific Gamesnek a hazai leánycége, amely jelenleg a hazai lottózói terminálok informatikai hátterét biztosítja. A társaság eddig nem tette közzé, hogy az Európában futó két nagy eurólottó – az Euromillions és az Eurojackpot – közül melyiket kívánja a hazai piacra bevezetni.

Az jelenleg még ugyancsak kérdéses, hogy a nyeremények adóztatása hogyan alakul. Itthon a lottójátékosok kevéssé figyelnek rá, hiszen a nettó nyereményt veszik fel, ám abból az Szrt. a kifizetés előtt már levonja a személyi jövedelemadó összegét. Az Eurojackpot szabályai szerint egyébként 50 számból (1–50) húznak ötöt, majd további kettőt, de már csak nyolc (1–8) számból. A játékot jelenleg 14 országban lehet megvásárolni. A sorsolást – a játék internetes oldala szerint – péntekenként este hét órakor, Helsinkiben tartják. Az eddigi legnagyobb nyeremény tavaly áprilisban jött össze: akkor a szerencsés nyertes több mint 46 millió euróval, közel 14 milliárd forinttal lett gazdagabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik