Gazdaság

Már meg is kötötték 2014 legnagyobb üzletét

apple-logo(1)(960x640).jpg (apple, )
apple-logo(1)(960x640).jpg (apple, )

Az Apple eddig soha nem látott terjeszkedésbe kezd Kínában.

A világ legnagyobb mobilcége, a China Mobile januárban megkezdi az iPhone-ok forgalmazását. Az Apple előtt 763 millió reménybeli vásárló bukkant fel, miután a kínai mobilcég üzembe helyezte 4G hálózatát – írta meg a Népszabadság.

 

Egyelőre csak előrendeléseket vesznek fel, a készülékek forgalmazását a készletek feltöltése után, január 17-től kezdik meg, igaz, a jelentkezőktől egyelőre biankó csekket kérnek, hiszen az árat egyelőre nem közölték. Az iPhone-okat a China Mobile és az Apple szaküzleteiben is árulni fogják.

Brutális számok

Eddig a két kisebb szolgáltató, a China Telecom és a China Unicom (együtt feleannyi előfizetővel rendelkeznek, mint a China Mobile) üzleteiben lehetett csak iPhone-t kapni. Hivatalos adatok szerint a ezek tavaly 23 millió iPhone-t adtak el tavaly.

Ám a piacvezető China Mobile önmagában évi 20 millió feletti darabszámmal startolhat és nagyobb hálózati lefedettsége miatt versenytársaitól is elszipkázhatja az ügyfeleket. Az AP-nek nyilatkozó elemzők szerint a húszmilliós tétel nagyon óvatos becslés, ennél jóval gyorsabban pöröghet fel a forgalom.

Az alma messze esik a fájától

Ha hasonló áron értékesítik majd, mint most – 160 ezer forinttól felfelé – akkor több ezer milliard forintnyi bevételre tehet szert ezzel az üzlettel a cég jövőre. Ez több pénz, mint az összes uniós támogatás, ami egy évben Magyarországra érkezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik