Gazdaság

Búcsú az EGIS-részvényektől

egis(1)(960x640).jpg (egis)
egis(1)(960x640).jpg (egis)

Az EGIS törzsrészvényeit 2013. december 12-vel törlik a terméklistáról, a részvények utolsó kereskedési napja 2013. december 6-a - derül ki a BÉT vezérigazgatójának a tőzsde honlapján hétfőn közzétett határozatából.

Kapcsolódó cikkek

A határozat indoklása emlékeztet arra, hogy az Arts et Techniques du Progrés (ATP) 2013. szeptember 24-én önkéntes nyilvános vételi ajánlatot tett az Egis valamennyi, nem a tulajdonában lévő törzsrészvényre, amit a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) szeptember 27-én jóváhagyott. Az ajánlattevő 3 543 617 darab törzsrészvényt szerzett meg, aminek eredményeként összesen 96,43 százalékos mértékű befolyást szerzett.

A BÉT szabályzata szerint a tőzsde külön törlési kérelem nélkül törli a részvénysorozatot, ha a nyilvános vételi ajánlatot tett befektető a tulajdonába még nem került részvények megszerzésére vonatkozóan kezdeményezte a nyilvános társaságokban történő befolyásszerzést szabályozó jogszabályok szerinti vételi jogának gyakorlását. A kibocsátó november 14-én közzétette az ajánlattevő vételi jog gyakorlásáról szóló nyilatkozatát a tőzsde honlapján.

A kibocsátó a vételi jog gyakorlását követően december 11-i hatállyal érvényteleníti az ajánlattevő részére át nem transzferált törzsrészvényeket. A KELER Zrt. az érvénytelenné nyilvánított törzsrészvényeket december 11-én törli a központi értékpapírszámláról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik