Gazdaság

Ezért nem fog tudni jövőre charterrel utazni

repulo(1)(960x640).jpg (repülő, )
repulo(1)(960x640).jpg (repülő, )

Egyelőre csak tucatnyi utazási iroda vállalkozik 2014-ben charteres utazásszervezésre, miután az egyiptomi válság miatt becsődölt a Best Reisen – írja a Világgazdaság.

Jövőre tovább szűkülhet a charterpiac, ugyanis a mintegy 1200 regisztrált hazai utazási iroda közül eddig mindössze 12 vállalkozott charteres utazásszervezésre, az általuk 2014-re igazolt kaució mértéke pedig alig haladja meg a 6 milliárd forintot –  adta közre a Világgazdaság a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) november 22-i nyilvántartásának adatait.

Ezek a számok még változhatnak, hiszen a hivatalban még javában tart a vagyoni biztosítékigazolások feldolgozása. A végleges adatok így csak 2014 januárban állnak majd rendelkezésre, de az szinte biztos, hogy a 2013-as szintet nem éri el a piac, amikor 24 cég vállalkozott charteres utazásszervezésre 9 milliárd forintos kaucióval.

Ennek egyik fő oka, hogy a tunéziai és az egyiptomi válság miatt becsődölt a Best Reisen, amely a második legnagyobb, 1,2 milliárd forintos kaucióval rendelkezett. Ez is jól mutatja, hogy nincs összefüggés a kaució összege és az adott iroda biztonságos működése között. A fő célpontok a törökországi Alanya, a görög szigetek és Mallorca.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik