Gazdaság

Gigabírság: visszavág az OTP

bank (bank)
bank (bank)

Óriásbüntetést szabott ki 11 bankra a Gazdasági Vesenyhivatal. A legtöbbet az OTP-re. Majdnem négy milliárd forintot. Kartellezés miatt büntették meg őket, összesen több, mint 9 milliárdra. Az OTP-nél már jelezték, bíróságon támadják meg a döntést. A Hír24 szerda esti adásában Bárdos András Szakadát Lászlót, a Versenytanács egykori tagját kérdezte.

Mint arról korábban beszámoltunk, óriásbüntetést szabott ki tizenegy bankra a Gazdasági Versenyhivatal. A legtöbbet az OTP-re. Majdnem négy milliárd forintot. Kartellezés miatt büntették meg őket, összesen több mint 9 milliárdra. A GVH szerint összebeszéltek és együtt akadályozták, hogy az adósok, élhessenek a végtörlesztés lehetőségével. A büntetett bankok közül több fontolgatja egy ideje, hogy kissé hátrébb lép, csökkenti a magyarországi tevékenységét. Most újabb érveket kaptak.

A Hír24 szerda esti adásának vendége volt Szakadát László docens, a Versenytanács egykori tagja, akit Bárdos András a többi közt arról kérdezett, hogyan zajlik egy kartellvizsgálat, a döntés mögött politikai szándék, esetleg üzenet is áll-e, és mit szól a dolog időzítéséhez, hat hónappal a választások előtt.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik