Gazdaság

Ezer új munkahely Miskolcon

takata orbán 1 (orbán, takata)
takata orbán 1 (orbán, takata)

Gyárat épít Miskolcon a japán Takata cég, ezzel mintegy ezer új munkahelyet hoz létre. Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy az idei utolsó negyedévben a harmadik negyedévit is meghaladó mértékben bővül majd a magyar gazdaság.

Ahogy azt már korábban is sejtettük, új autóipari cég jelent meg hazánkban. Az új Takata-gyárról szólva Orbán Viktor hangsúlyozta, a Mercedes-Benz érkezése óta ez a legnagyobb zöldmezős beruházás Magyarországon. A helyszínválasztás azt üzeni, hogy Miskolcnak és a régiónak van jövője – mondta. A jövő héten hivatalos látogatásra Japánba utazó miniszterelnök megjegyezte azt is, hogy a Miskolci Egyetem fejlesztésének tervei egybeesnek az iparfejlesztési elképzelésekkel.

Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

A kormányfő sajtónyilatkozatában emlékeztetett arra, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 1,7 százalékkal emelkedett az idei harmadik negyedévben az előző év azonos időszakához képest.

Értékelése szerint Magyarország visszakapaszkodott az „első ligába”, Közép-Európa jól teljesítő gazdaságai közé, sőt a megrendeléseket nézve arra számít, hogy az idei utolsó negyedévben a harmadik negyedévit is meghaladó mértékben bővül majd a magyar gazdaság. Tehát nem „fellángolásról” van szó – folytatta –, hanem arról, hogy az idén „megkapjuk a visszajelzést arról”, hogy az elmúlt évek magyarországi történései ráállították az országot egy új növekedési pályára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik