Gazdaság

Április végéig nincs kilakoltatás

kilakoltatas(1)(210x140)(2).jpg (kilakoltatás)
kilakoltatas(1)(210x140)(2).jpg (kilakoltatás)

Már holnap elfogadhatják a kilakoltatási moratóriumot.

Az árfolyamgát teljes megnyitása mellett a kilakoltatási moratórium kiszélesítését is javasolja a Fidesz, jelentette be Rogán Antal frakcióvezető ma a parlamentben. Minderről már holnap szavazhat az Országgyűlés.

A jogszabály értelmében a kormány bevezeti, illetve 2014. árilis 30-áig kitolja a kilakoltatási moratórium időszakát.

Eddig is volt

Évente körülbelül 250 családot lakoltatnak ki Magyarországon.

A téli hónapokban általában eddig is volt kilakoltatási moratórium például rezsi- vagy hiteltartozás miatt, ám általában december 1. és március 1., esetleg a rossz idő miatt meghosszabítva március 31-ig tart.

Az az ötlet egyébként, hogy a kilakoltatási moratórium idén december helyett már novemberben kezdődjön, nem a kormánytól, hanem a bankoktól származik. Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára a bankok által a kormánynak benyújtott adósmentő javaslatcsomagról október 28-án a Kossuth Rádióban azt mondta, méltányolták azt a civil kérést, hogy szüntessék be a kilakoltatásokat, így november 1-jére előrehozták a moratóriumot.

Pont jókor!

Véleménykeretünkben megjegyeznénk, milyen jó ízléssel határozták meg a kilakoltatási moratórium végét. Míg máskor általában csak március 1-jéig tart a tilalom, az idei április 30-i dátum gyakorlatilag azt jelenti, hogy a parlamenti választások lezárultáig nem rontják a közhangulatot az otthonukat frissen elvesztők. Nyáron meg majd csak lesz valahogy! Hát, nem?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik