Gazdaság

Automatákkal kézbesítenék a csomagokat

posta (posta, )
posta (posta, )

Az állami résztulajdonú hazai multi, a Getronics lehet a posta következő partnere – írja a Népszabadság.

A Magyar Posta 763 millió forintért olyan bankkártyaterminállal is felszerelt automatákat rendeltek, amelyekből a nap 24 órájában átvehető a pakk. A fejlesztéssel azonban a posta Mollal közös szolgáltatásának teremt konkurenciát – olvasható a lapban.

Az automaták szállítására kiírt tárgyalásos közbeszerzést legolcsóbb ajánlattevőként a Getronics Magyarország Kft. nyerte. A cég neve az idén januárban botránnyal zárult útdíjtender miatt vált ismertté. A használatáronyos útdíjszedési rendszerre kiírt közbeszerzésén szintén rendkívül olcsó ajánlattal nyertek, majd az eredményhirdetés után visszaléptek. A cég azt állította, hogy a tendert elbukó konkurensek nyomást gyakoroltak alvállalkozóikra, hogy ne dolgozzanak a projektben.

A lap emlékeztet, hogy a posta 2012 végén együttműködési megállapodást kötött a Mollal, hogy a töltőállomásokon alakítsanak ki olyan csomagátvételi pontokat, amelyek a posták nyitvatartási idején túl is kézbesítik a csomagokat. Ennek fényében kérdés, hogy miért van szükség a háromnegyedmilliárdos projektre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik