Gazdaság

Pezseg a fürdőbiznisz

A szélsőséges időjárási viszonyok ellenére növelni tudták árbevételüket.

A Magyar Fürdőszövetség felmérése szerint augusztusig átlagosan 5,6 százalékkal nőtt a megkérdezett 47 fürdő árbevétele, összesített nettó árbevételük pedig meghaladta a 14,8 milliárd forintot – írja a Világgazdaság szerdai számában.

A lap írása szerint az év első nyolc hónapjában a vizsgált fürdők 9,3 millió regisztrált látogatót fogadtak, számuk stagnált, a nyári időszakban 0,8 százalékkal csökkent.

A lap idézi a Magyar Fürdőszövetség közlését, eszerint a 2013-as év a fürdők számára a szélsőségekről szólt, amellyel az üzemeltetők az éves tervek meghatározásánál nem számolhattak. Főleg az időjárás okozott gondot a fürdőüzemeltetőknek: a február és március hónapokban tapasztalt hideg és a havazás okozta országos katasztrófahelyzet, majd a júniusi árvíz miatti időszakos bezárások.

A február és március hónapokban tapasztalt hideg időjárás és a havazás okozta országos katasztrófahelyzet, a júniusi árvíz következtében időszakosan bezárt fürdők és az előző évinél változékonyabb nyár kihívások elé állította a fürdőüzemeltetőket” – közölte a Fürdőszövetség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik