Gazdaság

Reklám miatt kaptak 2,5 milliós bírságot

Gyogyszertar(2)(960x640)(4).jpg (nyugdíjas, gyógyszertár, patika, orvosság, gyógyszer, egészségügy, )
Gyogyszertar(2)(960x640)(4).jpg (nyugdíjas, gyógyszertár, patika, orvosság, gyógyszer, egészségügy, )

A Sanofi már módosította promóciós anyagait.

Megtévesztésre alkalmas kereskedelmi gyakorlatot tanúsított, és nem az engedélyezett alkalmazási előírás alapján mutatta be a Normaflore kemény kapszulát a Sanofi, ezért 2,5 millió forintra bírságolta a vállalkozást a Gazdasági Versenyhivatal (GVH).

A GVH keddi közleménye szerint a hirdetésekben kiemelt üzenetként jelent meg, hogy a Normaflore kapszula a hasmenés okát is megszünteti, valamint segíti a vitaminhiány megszűnését, különböző vitaminokkal tölti fel a szervezetet és kizárólag természetes anyagokat tartalmaz.

A versenyhivatal megállapította, hogy a vállalkozás a hirdetésekben a gyógyszert nem az engedélyezett alkalmazási előírás alapján mutatta be. Az alkalmazási előírás ugyanis nem tartalmaz arra vonatkozó terápiás javallatot, hogy a kapszula megszünteti a hasmenés okát, illetve a vitaminellátással kapcsolatban csak azt tartalmazza, hogy különösen B-vitamin termelésére képes.

A Normaflore a Bacillus spóra mellett segédanyagokat is tartalmaz, így valótlan információ jelent meg a termék összetételével kapcsolatban is – írja közleményében a GVH.

Már megváltoztatták

A Sanofi közleményben tudatta, hogy tudomásul veszi a GVH közleményében foglaltakat.

A cég közölte: még az eljárás megindulása előtt, 2012 júliusában a vállalat úgy döntött, hogy módosítja a kérdéses Normaflore kapszulát bemutató promóciós anyagait, hogy még pontosabb, szakmailag hiteles tájékoztatást nyújtson fogyasztóinak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik