Gazdaság

“Köztörvényes bűncselekmény” a kormány gázbiznisze

foldgaz-eon(960x640)(1).jpg (földgáz, eon, )
foldgaz-eon(960x640)(1).jpg (földgáz, eon, )

Orbán volt embere szerint beomolhat a gáztároló, ha eladják a palagázt.

„Ez kérem szépen nem egyéb, mint köztörvényes bűncselekmény!” – így kommentálta Holoda Attila, az Orbán-kormány volt energiaügyi helyettes államtitkára saját Facebook-oldalán az Index arról szóló cikkét, miszerint Magyarország 120 millió köbméter párnagázt értékesítene.

Az E.On négy hazai gáztárolója épp a mai nappal került a magyar állam tulajdonába. Amint arra a 444 rávilágít, a kormány bevásárlása minden egyes magyarnak – csecsemőtől a nyugdíjasig – 26 ezer forintjába került.

Beomolhat

A párnagázt a kormány felheteően az éppen ma a tulajdonába kerülő E.On tárolóból adja el. Mindez azért érdekes, mert a párnagázt általában nem szokták kivenni a tárolóból, mivel a nyomásért felel, így kitárazásakor akár a tároló is könnyedén megsemmisülhet.

“Tudatosan, szakmai hozzáértés teljes hiányában, pusztán politikai és hatalmi célok mentén, egy egyébként is túlárazott vagyoni eszközt tönkretesznek, hideg fejjel, cinikusan, arcátlanul magabiztosan és pökhendien. Remélem, minden felelős elnyeri méltó büntetését az ország földgáztárolói kapacitásainak tudatos tönkretételéért… Szégyen, gyalázat!” – így folytatódtak Hodola kemény szavai, aki nehéz hónapokat jósol.

„Tartok tőle, hogy egy kemény tél esetén sokkal nagyobb probléma lesz ebből, mint ahogyan azt a Fidesz okosai sejtenék valaha is. A baj csupán az, hogy mi (is) fogunk fázni emiatt. Azért remélem, majdan a leghidegebb cellákat kapják a felelősök, hogy a saját bőrükön érezzék, mit tettek.”

Nézze meg, hogyan működik egy gáztároló!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik