Gazdaság

Csaknem egymillió kocsit hív vissza a Toyota

toyota logo (toyota, )
toyota logo (toyota, )

Másodszorra akadt probléma ezekkel a modellekkel.

Körülbelül 900 ezer gépkocsit hív vissza a Toyota javításra az Egyesült Államokban és Kanadában, mert fennáll a kocsiknál a meghibásodás esélye. Az érintett autókat előző augusztusban egyszer már visszahívták, de a Toyota mérnökei szerint akkor mégse sikerült megoldani egy problémát.

Az Egyesült Államokból 780 584 gépkocsit, Kanadából pedig 100 ezret hív vissza a Toyota japán autógyártó. A 2006 és 2011 között gyártott RAV4 autók, illetve a 2010-es Lexus HS 250h kocsik érintettek.

Az amerikai Nemzeti Autópályaforgalom-biztonsági Ügynökség (NHTSA) szerint kilenc ütközést és három személyi sérülést jelentettek be náluk, amelyek ezeknek a gépkocsi modelleknek a meghibásodásához kapcsolódik. Az ügynökségnél és a Toyotánál összesen 131 tulajdonos reklamált a probléma miatt, amely a hátsó felfüggesztést érinti és növeli az autóbalesetek esélyét.

A Toyota 2012 augusztusában egyszer már visszahívta ezeket a modelleket, hogy ugyanezt a hibát kijavítsák rajtuk, de a cég szóvivője szerint akkor nem megfelelően végezték el a javítómunkálatokat. A Toyotánál nem tudták megmondani, hogy az eredetileg szétküldött javítási utasítások voltak rosszak, vagy, hogy az egyes szerelőműhelyekben hibáztak a mérnökök. A cég szerint a szerelők most további felkészítésben fognak részesülni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik