Gazdaság

Több pénzt ígérnek mindenkinek

család (család)
család (család)

Kiszélesítik a gyermekek utáni adókedvezményt, amelyet így a jövőben nemcsak a személyi jövedelemadóból, hanem a járulékból is le lehet majd vonni - közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője csütörtökön Visegrádon, sajtótájékoztatón. Rogán Antal bejelentette, lesz újabb rezsicsökkentés és a gyed is változik.

Az adókedvezmény változása körülbelül 260 ezer családnak könnyíti majd meg a helyzetét, és ezzel mintegy 50 milliárd forint marad a családok zsebében. A fűtési szezon kezdetével 11,1 százalékkal csökken a villamos energia, a gáz és a távfűtés ára – ezt már Rogán Antal mondta, hozzátéve, hogy az újabb rezsicsökkentés vagy október 15-én, vagy november 1-jén lép hatályba.

A 11,1 százalékos mértéket azzal magyarázta, hogy így csökkenhet a tavaly decemberi árakhoz képest az áram, a gáz és a távhő ára összesen 20 százalékkal idén decemberre. Idén január 1-jével egyébként 10 százalékkal csökkent az említett három közszolgáltatás ára.

Gyed extra

Rogán azt is közölte, hogy az úgynevezett gyed extra bevezetése is szóba került a tanácskozáson, ahol a kormány felhatalmazást kapott arra, hogy dolgozza ki a részletes szabályokat, és a költségvetéssel együtt “hozza vissza” a témát a parlament elé. A garanciális elemeket még ki kell dolgozni – hangsúlyozta.

A gyed extra a kismamák munkaerő-piaci visszatérését segítené, lehetővé válna ugyanis, hogy ha a gyed lejárta előtt akarnak munkába állni, akkor akár egy év alatt megkaphassák azt a teljes támogatást, amely a gyed keretében járna – ismertette korábban a frakcióvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik