Gazdaság

Elvihetik Kecskemétről a Mercedes CLA gyártását

mercedes-gyar(960x640)(1).jpg (mercedes, gyár, )
mercedes-gyar(960x640)(1).jpg (mercedes, gyár, )

2018-tól Magyarországról Mexikóba vihetik a Mercedes CLA modelljeinek gyártását − írja a Napi Gazdaság a Reuters alapján.

A hírügynökség – meg nem nevezett Mercedes-vezetőkre hivatkozva – annak kapcsán írta ezt, hogy a Daimler és a Nissan közös autógyártást tervez a mexikói Aguascalientesben idén megnyíló üzemben. A Napi Gazdaságnak a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ezt az információt érdemben nem kommentálta, csak annyit közölt, hogy a kecskeméti gyár döntő szerepet tölt be az új kompakt autók gyártásában. A telephely felépítésébe nyolcszázmillió eurót invesztáltak.

A kecskeméti Mercedes-gyár új CLA osztályú modelljének bemutatója
Fotó: MTI / Ujvári Sándor

A Kecskeméten gyártott modellek (B és CLA osztályok) sikeresek, a gyár kihasználtsága nagyon jó. Július végén gördült le a százezredik autó, éppen egy négyajtós Mercedes-Benz CLA kupé. A gyár megnyitásakor, 2012 márciusában a Daimler megerősítette, Kecskeméten van potenciál a bővítésben. A Napi Gazdaság kérdésére a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.-nél azt mondták,erről a döntés csak jövőre fog megszületni.
Korábban még informálisan sem lehetett hallani arról, hogy a Mercedes elvinné a CLA gyártását Magyarországról, sőt ez az a modell, amit csak Kecskeméten gyártanak, szemben a B osztály modelljeivel, amelyek Németországban is készülnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik