Gazdaság

A bankokat fenyegeti Rogán

Antikapitalizmus (antikapitalizmus)
Antikapitalizmus (antikapitalizmus)

A bankok a hibásak, itt az idő, hogy segítsék az ügyfeleket. Ha nem akarják, rosszabbul járnak, mondja a frakcióvezető.

A bankoknak november 1-jéig kell kijavítaniuk a devizahitelek hibáit, és a szerződéseket módosítaniuk az ügyfelek javára, máskülönben a kormány lehet hogy elrendeli a devizaalapú jelzáloghitelek forintosítását – így sommázható Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető csütörtöki sajtótájékoztatója.

A Visegrádra kihelyezett kormányülés szünetében Rogán felidézte, hogy a devizahitel hibás termék. Kialakulásukért a bankokat tartja felelősnek.

Vége a bulinak. Ki mosogat?

Szavai újabb fejezetet nyitnak az adósmentő tervek fordulatos történetében, hiszen múlt héten egy tévéműsorban még egy “szuperárfolyamgát” bevezetéséről beszélt a frakcióvezető, korábban pedig egy összetett, árfolyamgáttal és fix árfolyammal is operáló javaslat látott napvilágot.

Szintén újdonság, hogy Rogán egyértelműen az összes devizaalapú hitelről beszélt, hiszen úgy fogalmazott: “510 ezer olyan devizahitel van, ahol a lakás veszélyben forog” – tehát nemcsak a lakáscélú kölcsönökre, de az összes jelzálogfedezetű devizahitel-szerződésre vonatkozna az adósmentés.

Ami mellett változatlanul kiáll a kormány, az az, hogy még ha forintosításra kerül is sor, a devizahitelesek nem járhatnak jobban, mint azok a társaik, akik eleve forintban adósodtak el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik