Gazdaság

Devizahitelek: adósságelengedést javasolnak Matolcsyék

devizahitelesek(960x640)(1).jpg (devizahitelesek, )
devizahitelesek(960x640)(1).jpg (devizahitelesek, )

A Magyar Nemzeti Bank elengedné a adósok tőketartozásának egy részét vagy akár az egészet, így tenné vonzóbbá az árfolyamgátat.

„Bombahír” – így jellemzi a Napi.hu hu az információt, miszerint az MNB az árfolyamgát futamidejének meghosszabbításával és a 180 forintos svájci frank feletti tőkerész bizonyos, akár teljes mértékű elengedésével forintosítaná a devizajelzáloghiteleket.

A lap hozzáteszi: az MNB a devizacsere lehetőségét nem említi, vagyis úgy tűnik, hogy a jegybank nem számol a devizaadós-mentés kapcsán a devizatartalék megcsapolásával.

Mindez egyébként a Magyar Nemzeti Bank devizahitelezésről összeállított cikksorozatának harmadik részéből derül ki. További részletek a Napi.hu-n.

Érdemi segítség

A TakarékBank senior elemzője az MTI-nek elfogadhatónak nevezte a javaslatot, amely érdemi segítséget, számításai szerint évi 120-150 milliárdos megtakarítást jelenthetne az adósoknak.

Suppan Gergely kedvezőnek nevezte, hogy a javaslat értelmében nemcsak a lakáshitelesek járhatnának jól, hanem a szabad felhasználású jelzáloghitelesek is, hiszen az árfolyamgátat mindkét csoport választhatta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik