Gazdaság

Csalók élnek vissza Steve Jobs nevével

steve-jobs(2)(960x640)(1).jpg (steve jobs, apple, )
steve-jobs(2)(960x640)(1).jpg (steve jobs, apple, )

Egyre több a Steve Jobs hírnevét csaliként használó spam üzenet az elektronikus levélforgalomban - figyelmeztetett a Kaspersky Lab.

Részben ennek tudható be, hogy a spamek részaránya a teljes levélforgalomban júniusban átlagosan 1,4 százalékponttal 71,1 százalékra nőtt – tájékoztatta az MTI-t a kiberbiztonsági vállalat. A “Steve Jobs elárulja a sikerének titkát” és hasonló tárgyú levelekben a csalók ingyenes üzleti tréning és kedvezményes árú Apple termékek ígéretével igyekeznek elterelni a levél címzettjeinek a figyelmét olyan “apró” részletekről, amelyek végül komoly anyagi károkat okoznak nekik.

Júniusban a spammerek folytatták a már jól bevált és ismert trükkök alkalmazását: az Apple-reklámok és kedvezmények, valamint elektromos cigarettákat hirdető e-mailek tömeges terjesztését. A spam levelekben pedig a hivatkozások valódi címét a Google Translate segítségével fedik el – mutatott rá Tatyana Schherbakova, a Kaspersky Lab spamanalízis-csoportjának vezető elemzője.

A spam levelek fele három országból, Kínából (24 százalék), az Amerikai Egyesült Államokból (17 százalék) valamint Dél-Koreából (14 százalék) származott júniusban. A negyedik és az ötödik helyen Olaszország (6,7 százalék) és Tajvan (4,6 százalék) állt a levélszemétforrások ranglistáján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik