Gazdaság

Óriási pláza épül Óbudán

Plázaroham karácsony előtt (karácsony, vásárlás, pláza)
Plázaroham karácsony előtt (karácsony, vásárlás, pláza)

Hiába a plázastop, 55 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont épülhet Aquincumnál.

Felmentést kapott a plázastop alól az a terv, amit a német multi, az ECE tett le a minisztériumi bizottság asztalára – értesült a Figyelő Online. A lap szerint 2016-ra készülhet el Budapest legújabb plázája az óbudai Aquincumnál.

Összesen mintegy 55 ezer négyzetméteres lesz a ma Aquincum Center munkanévre hallgató óbudai bevásárlóközpont. A három egymástól független épületben egyenként várhatóan 15-20 ezer négyzetméter lesz a bérbe adható terület – üzlethelyiségeknek, vendéglátó-ipari egységeknek, szolgáltatóknak. Arról még nincs végleges döntés, hogy a szórakoztatásnak mekkora területet szánnak, például mozik helyet kapnak-e.

A teljes beruházás 150-200 millió euró, azaz mintegy 45-60 milliárd forint – a pontos összeg a koncepcióterv elkészülte után mondható meg.

A lap megkérdezte a III. kerületi önkormányzatot is, ahol kiderült, nincs ellenükre, hogy pláza épüljön Óbuda közepén, éppen ellenkezőleg, örülnek neki. Puskás Péter alpolgármester ezt a meglepő kijelentést azzal magyarázza, hogy a bevásárlóközpont lerobbant ipari üzemek helyén épülne. Azaz egy tipikus rozsdaövezet újulna meg, amely amúgy a kerület szerves része

A Szentendrei út- Bogdáni út sarkán emelendő pláza környékén kicserélik a közműveket, s megújítják az úthálózatot. Az autósoknak P+R, a kerékpárosoknak B+R parkolókat építenek ki – számol be a Figyelő Online.

Egy éve arról számoltunk be, hogy 2012 nyaráig 28 kérelmező bújhatott ki a plázastop alól, míg 31 kérelmet elutasított a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik