Gazdaság

Utazni drága – kevés az akció

Nyaralás (nyaralás)
Nyaralás (nyaralás)

Idén nyáron sokkal kevesebb a last minute kedvezmény a hazai utazási irodáknál, mert a kevesebb lekötött kapacitásokat akciók nélkül is könnyebb megtölteni.

A charterpiaci szereplők emellett óvatosságból alulvállalták magukat, így túlkereslet alakult ki – írja a Világgazdaság. A lap szerint sokáig „sakkoztak” az utazási irodák, hogy az idei nyárra mennyi charterjáratot és garanciális szálláskapacitást kössenek le, végül a mintegy 1200 regisztrált iroda közül csak 25 vállalkozott charteres utazásszervezésre. Az általuk igazolt kaució mértéke azonban meghaladja a 9 milliárd forintot.

Tavaly még 28 cég szerepelt a chartereztető utazásszervezők listáján. Megjegyzik, hogy a fapados légitársaságok egy sor hagyományos charterdesztinációra nyitottak járatot.

Több irodánál is azt mondták a lapnak, hogy az idei szezon nagyon erős, mindent el lehet adni a piacon. A mediterrán térségben már nagyon kevés a szabad kapacitás a szállodákban, és Görögország néhány év visszaesés után újra nagyon népszerű, mint fogalmaztak, minden második ember oda szeretne utazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik