Gazdaság

Mire vállalkozik a magyar celebmodell?

dukai regina (dukai regina)
dukai regina (dukai regina)

A Napi Gazdaság szerint nem igazán mernek vállalkozni az újságokból ismert magyar celebmodellek, kevésnek van céges érdekeltsége, s azok is kis forgalmat bonyolítanak.

A lap a Céginfo.hu adatai alapján azt írja, hogy Bódi Sylvi modellvállalkozása évek óta lejtmenetben van, legalábbis ami az árbevételt illeti. A Bódi-Sztár Modell Bt. 2008 óta csak egyszer, 2009-ben mutatott ki mintegy 200 ezer forintos adózott eredményt, a többi évben veszteséges volt, a mérleg szerinti eredménye pedig mindig 0 forint volt.

A modell-műsorvezető-énekes Dukai Regina családi cégét is 1999-ben jegyezte be a cégbíróság, a kapuvári Bank-Jegy Kft. főtevékenysége az „egyéb nem bolti, piaci kiskereskedelem”, de foglalkozik többek között előadóművészeti, biztosítási ügynöki tevékenységgel és fizikai közérzetet javító szolgáltatással is. Az 5 millió forint jegyzett tőkéjű cég nettó árbevétele 2007 óta apad, és adózott eredménye is szerényen alakult, a tavalyi üzleti évet 63 ezer forint eredménnyel zárta.

A modellként és fotósként ismert Debreczeni Zita szolnoki egyéni vállalkozóként folytat művészeti tevékenységet 2006 februárja óta, tevékenységéről nincs más, nyilvános cégadat. Zimány Lindának azonban semmilyen vállalkozás nem szerepel a nevén a cégadatbázis szerint.

Bódi Sylvi, Dukai Regina, Debreczeni Zita és Zimány Linda is arca a Sugarbird magyar márkának. A magyar cég versenytársa akar lenni a külföldieknek. A cégadatok szerint egyre sikeresebben, a 2007-ben bejegyzett vállalkozás fokozatosan növelte bevételét, a fordulópontot 2011 hozta el, amikor az előző évi 63,5 milliós nettó árbevételét 112,9 millióra növelte, majd 2012-ben 130,2 millióra. Minden évben szerény eredménnyel zártak, tavalyelőtt 6,4 millióval, tavaly pedig 3,8 millió forinttal – írja a Napi Gazdaság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik