Gazdaság

Belenyúl a T-Mobile a telefonunkba

T-Mobile H helyett Telekom HU fog megjelenni a kijelzőkön. Miért is?

Összhangban a 2013 folyamán lezajló márkastruktúra-egységesítéssel, a Magyar Telekom megkezdte a mobiltelefonok kijelzőjén jelenleg látható hálózati név (T-Mobile H) cseréjét az új Telekom HU névre – adta közre a cég egy sajtóközleményben.

A hálózati név cseréjét a cég több ütemben, az év végéig hajtja végre. Elsőként a hazánkban roamingoló külföldi készülékek kijelzőjén jelent meg a Telekom HU felirat, a múlt hét végén pedig az okostelefont használó hazai ügyfelek egy része is megtapasztalhatta e szerény léptékű változás hatásait.


Mobiltelefon, mobiltelefon, mobiltelefon, mobiltelefon
Fotó: Kummer János

Fokozatos változás

A névcserét és annak megjelenését több tényező is befolyásolhatja, melyek egy része az ügyfelek által használt készülékek sajátosságaival (típus, életkor, operációs rendszer) is szorosan összefügg. A készülékek sokszínűsége miatt előfordulhat, hogy egyes telefonok és régebbi sim-kártyák nem lesznek képesek kezelni a változtatást – ilyen esetben nem változik meg a hálózati név, ami természetesen nem befolyásolja a készülék és a szolgáltatás igénybevételét. Mindemellett, ha az ügyfél ezt igényli, egyedileg kezelhető lesz a névváltás (például a sim-kártya cseréjével).

Egy név mind felett

A Magyar Telekom különböző vállalkozásainak márkáit jövő év elejéig egyetlen márkává ötvözi. A Telekom nevet a szolgáltató a jövőben kiterjeszti a lakosságnak és a kis- és középvállalatoknak kínált összes szolgáltatására. A változás célja, hogy az ügyfelek a jövőben egy márkanév alatt érhessenek el minden szolgáltatást, legyen az mobil- vagy otthoni telefon, internet, interaktív tévé, egészségügyi vagy biztosítási szolgáltatás.

Az egységes Telekom márka bevezetése nem érinti a nagyvállalati ügyfélkört, ahol a Magyar Telekom-csoport tagvállalata, a T-Systems Magyarország továbbra is T-Systems márkanév alatt nyújt teljes körű távközlési és IT infrastruktúra-, alkalmazásfejlesztési, illetve rendszerintegrációs szolgáltatásokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik