Gazdaság

Állami milliókat nyert Gipsz Jakab és Hát Izsák egyesülete

A Fidesz-szimpatizánsokkal vonuló Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület tisztségviselői – a bírósági adatok szerint – Gipsz Jakab, Iksz Ipszilon, Piros Arany és Hát Izsák. Nem vicc.

Több millió forintot nyert el a Nemzeti Együttműködési Alapból egy 2011-ben bejegyzett szervezet, a Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület. A Világgazdaság cikke szerint az egyesület bírósági adataiban tisztségviselőként Gipsz Jakabot, Iksz Ipszilont, Piros Aranyt és Hát Izsákot nevezte meg.

És tényleg. A Fővárosi Bíróság adatai közt megtalálható az egyesületnek a beszámolója, amiben valóban ezek a nevek szerepelnek.

A teljes beszámolót ide kattintva érheti el.

A furcsa cégadatokra a 21 éve működő Magyarország Női Alapítvány (MONA) egyik munkatársa hívta fel a figyelmet. Mint írja, a Gipsz Jakab képviselte Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület úgy nyert el több mint 20 millió forint állami pénzt, hogy a MONA eközben félmilliót, más, általa ismert nőszervezetek pedig semmit nem kaptak.

A Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület honlapján sok lényegi információt nem lehet találni a munkásságukról, bár az kiderül, hogy a tavaly március 15-i ünnepségeken a lengyel Fidesz-szimpatizánsokkal közösen vonultak.

További infók a Világgazdaságban.

 

UPDATE

A Nők a Magyar Nemzetért Közhasznú Egyesület alelnöke az a Dunst Eszter, aki nem oly rég Angela Merkelnek címzett nyílt levelében Orbán Viktor védelmére kelve figyelmeztette Németországot.

Dunst például ezt irja:

„Maga, kérem, Merkel asszony, még az esernyőjét sem vihetné Orbán úrnak.”

Meg ezt:

„(…)nekünk van egy államférfink, olyan, aki minden száz évben terem egyszer. Mármint Európában! Aki távlatokban gondolkodik. Aki érti a helyzetet minimum egy emberöltőre előre.”

A történethez hozzátartozik, hogy a nemzeti nőegyesület minimálisan frissített Facebook-oldalának egyetlen épkézláb bejegyzése, hogy kiejelentik: „Dunst Eszternek 2013. május 16-án a Polgár Portálon megjelent Kedves Merkel Asszony! címet viselő blogja (sic!) nem egyesületünk álláspontja”.

 

UPDATE 2

A hvg.hu megkereste Gipsz, Hát, Piros és Iksz szervezetének elnökét, aki először azt mondta, hogy biztos valaki manipulálta a bírósági nyilvántartásban szereplő adatokat, aztán rácsodálkozott, hogy egyesületének honlapján közzétett mérlegben is ugyanezek a nevek szerepelnek.

 

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik