Gazdaság

A magánorvost szeretik a magyarok

Haziorvos(960x640)(3).jpg (háziorvos)
Haziorvos(960x640)(3).jpg (háziorvos)

Vagyonokat költünk az egészségünkre, de az is kevés.

A magyarok átlagosan 100 ezer forintot fordítanak évente egészségmegőrző termékek vásárlására, de a lakosság kevesebb mint fele tesz eközben aktívan azért, hogy egészséges maradjon – derül ki a Cofidis Magyarország egy kutatásából.


Fotó: Kummer János

Az összeg több mint felét, 54 ezer forintot, gyógyszerre fordították az emberek. Szintén jelentős részt képviselnek az egészségmegőrző eszközök és kezelések, ezekre 35 ezer forintot szántunk. Az átlagnál nagyobb összeget a nyugdíjasok, a felsőfokú végzettségűek, a fővárosiak és az átlag feletti jövedelemmel rendelkezők költenek el.

Egészségtelen élet

Relatíve kevés ember tesz eközben meg mindent az egészségének a megőrzése érdekében: mindössze 43 százalék figyel arra, hogy egészséges élelmiszereket fogyasszon, szűrővizsgálatokon pedig csak a megkérdezettek 40 százaléka vett részt.

Drága orvosok

Tavaly a megkérdezettek 41 százaléka választotta a fizetős egészségügyi szolgáltatást: elsősorban a fogászati és a nőgyógyászati kezelésekre választottuk a magánrendelést az állami egészségügy helyett.

A magánorvosokba vetett bizalom akkora, hogy a felmérésben részt vevők 37 százaléka még hitelt is venne fel szükség esetén az egészségügyi kezelés vagy eszköz kifizetéséhez.

A hitelek iránti igényt mutatja, hogy az elmúlt egy évben több szolgáltató csatlakozott a Cofidis egészséghitel-programjához, s csak az előző hónapban 15 új céggel írt alá szerződést a pénzügyi szolgáltató.

 

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik