Gazdaság

Most éri meg benzinkutat venni

benzin (tankolás, )
benzin (tankolás, )

Hatalmasat zuhant a használt benzinkutak ára. Van olyan ingatlan, amelytől a korábbinak a harmadánál is kisebb összegért szabadulna a tulajdonos – írja a Napi Gazdaság.

Egyre több benzinkút kerül piacra országszerte – az évek óta folyamatosan csökkenő üzemanyag-kereslet miatt –, ráadásul a vidéki egységek mellett mára a fővároshoz közeli, illetve a forgalmas autópályák melletti töltőállomásoktól is szabadulnának tulajdonosaik. Csak az egyik ingatlanportálon – 120 és 270 millió forint közötti áron – hatvan ilyen létesítményt kínálnak.

A lap által megkérdezett szakemberek szerint egy-egy töltőállomáson évente legalább egymillió liter üzemanyagot kell eladni a gazdaságos működtetéshez, ennek azonban egyre több helyen csak fele vagy harmada a forgalom, ráadásul a kiegészítő szolgáltatások iránt is egyre kisebb a kereslet.

Az árak három éve folyamatosan csökkennek. A Tápiószecső központjában lévő, üzletekkel is rendelkező töltőállomást például a korábbinál 45 millió forinttal olcsóbban, 25 millióért árulják. Budapest határában pedig egy több mint 7 hektáros területen álló kutat tavaly 253 millió forintért próbáltak meg eladni, jelenleg azonban a 6 kútfejes egységért már csak 75 millió forintot kérnek – hozza fel példaként a portál.

Kövess minket a Twitteren is!

Sőt, már a Tumblren is megtalálsz minket!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik