Gazdaság

A dohány miatt bontják a Mammutot

Nemzeti Dohánybolt nyílik a bevásárlóközpont 2-es jelzésű blokkjában – írja a Portfolio.hu. A törvény szerint ehhez komoly átalakítások kellenek.

Februárban még arról cikkezett a sajtó, hogy a dohánybolt-koncessziós pályázatokból kizárták azokat a boltokat, amelyek bevásárlóközpontokban nyílnának. A szabályzat szerint ugyanis a trafikoknak utcára kell nyílniuk. A gazdasági portál egyik  olvasójának híre és a Mammut Bevásárlóközpont üzemeltetési osztályának nem hivatalos megerősítése révén azonban szinte biztosra vehető, hogy a Mammut II. Lövőház utcai bejárata mellett nemzeti dohánybolt nyílik.

A törvény alapján ez csak úgy valósulhat meg, ha új bejáratot „vágnak” a Mammutra, amit vélhetően nem sok bérlő kedvéért tenne meg egy ilyen népszerű üzletközpont. A bevásárlóközpont üzemeltetési osztályán a lap telefonos megkeresésére csak annyit árultak el, hogy a terveket nem ők, hanem a boltot üzemeltető bérlő (akinek a kiléte természetesen titkos) készíti, így nincs tudomásuk a pontos részletekről, arról, hogy hol lesz a bejárati ajtó, milyen lesz az elrendezés.


Fotó: Neményi Márton

A Portfolio.hu feltevése szerint ahhoz, hogy egy bevásárlóközponton új bejáratot létesítsenek egyetlen bolt kedvéért, vélhetően kell az épület tulajdonosának, üzemeltetőjének engedélye és belegyezése. Sőt, talán az önkormányzat építésügyi irodája is kíváncsi lesz az új koncepcióra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik