Gazdaság

Tovább szigorítják a reptéri parkolást

A hiénákat akarják kiszorítani, de a legtöbb utast érintheti.

Júniustól fizetniük kell a taxisoknak is a budapesti repülőtér előtti megállásért, ha egy nap kettőnél több fuvart vállalnak – erről kezdtek terjedni a napokban hírek a fuvarozók között. Úgy tűnik azonban, hogy ez csak részben igaz. A várható szigorítás egyrészt a taxis hiénák visszaszorítását célozza, másrészt az olcsó, reptérközeli parkolókat működtető, s az utasokat a terminálokhoz kisbusszal kiszállító vállalkozásokat hozza nehéz helyzetbe – írja az Origó.

A lap úgy tudja, hogy júniustól élesben használják majd azt a kamerás rendszert, amely regisztrálja a parkolózónákba belépő járművek rendszámait, így könnyen kiszűrhető, hogy kik lépnek be harmadszor is a területre. A reptér szóvivője arra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni a változásról, hogy a végső döntés a jövő hétre várható.

Komáromi Endre, a Budapesti Közlekedési Központ taxi szolgáltatásokért felelős divizióvezetője azonban elmondta, hogy csak a taxis hiénák kiszorítása a cél. A taxitársaságoknak le kell majd adniuk azoknak a kocsiknak a rendszámait, amelyek reptéri fuvart vállalnak, s ezekre nem lesz érvényes a napi két ingyenes belépős szabály. A teljes cikket itt találja!

Áprilisban arról írtunk, hogy a terminál közvetlen közelében a parkolás lényegében megszűnik. Az úgynevezett prémium parkolót csak öt percig használhatják díjmentesen az autósok, így ott csak az utas ki- vagy beszállítása céljából lesz majd érdemes megállni. Várakozásra a bejárattól 25 méterre lévő terminálparkoló szolgál, amelyet tíz percig használhatnak díjmentesen az autósok.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik