Gazdaság

Itt a pályázat a vesztes trafikosoknak

Trafik pályázat vesztesei (Trafik pályázat vesztesei)
Trafik pályázat vesztesei (Trafik pályázat vesztesei)

Ha 20 éve trafikos és mégsem nyert, most újra lehetőséget kap.

Új pályázatot írt ki az állam a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. honlapján azoknak a trafikosoknak, akik már régóta dolgoznak a szakmában, de a mostani koncessziós eljárásban mégsem nyertek.

A kiírás szerint annak lehet esélye, aki az előző pályázat minden hivatalos feltételének megfelelt, de nem nyert, viszont legalább húsz éve üzemelteti trafikját.

Ha ön érintett, itt keresse a pályázatot!

Orbán Viktor miniszterelnök május 3-án, a Kossuth Rádióban elhangzott interjúban jelentette ki, hogy “nem engedhető meg, hogy elveszítsék a megélhetésüket azok, akik eddig főállásban trafikot működtettek, de nem nyertek a dohányboltpályázaton”. A kormányfő akkor azt mondta, keresi a jogi lehetőséget arra, hogy azok a trafikosok, akik eddig dohánytermék-kiskereskedelemből éltek, ne veszítsék el megélhetésüket.

Közben a Demokratikus Koalíció (DK) az ombudsmanhoz és az adatvédelmi hatóság elnökéhez fordul “a trafiktender során megvalósuló jogtalan adatkezelés” kivizsgálását kérve – tudatta Molnár Csaba, az ellenzéki párt alelnöke.

Közleményében hivatkozott arra, hogy “hírek szerint” különféle fideszes testületek formális vagy informális találkozóján döntöttek a trafikpályázatok nyerteseiről, azt pedig hangfelvétel is tanúsítja, hogy Horváth István szekszárdi polgármester a város önkormányzati képviselőivel egyeztetett az ottani pályázókról. Kocsis Róbert, a Fidesz hajdúszoboszlói elnöke pedig, Bodó Sándorhoz, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés fideszes elnökéhez intézett levelében mondott véleményt a trafikpályázat résztvevőiről – tette hozzá Molnár Csaba.

Ha ön vesztes pályázó és nem érti, hogy miért, ide kattintson, sok mindenre fény derül!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik