Gazdaság

Matolcsy mellé áll Csányi

csanyi-sandor(1)(960x640)(2).jpg (csányi sándor, )
csanyi-sandor(1)(960x640)(2).jpg (csányi sándor, )

Az OTP az MNB-program mindhárom pillérében részt kíván venni.

Csányi Sándor szerint a MNB növekedési hitelprogramja kedvező lépés, az OTP a program mindhárom pillérében részt kíván venni. Az OTP Bank elnök-vezérigazgatója ezt a pénzintézet pénteki közgyűlése után tartott sajtótájékoztatón mondta, hozzátéve, hogy az elmúlt években – és itt nem Simor András volt jegybankelnökre gondol, hiszen őt jó szakembernek tartja – a monetáris politikának nem volt elsődleges célja a gazdasági növekedés támogatása.

Kiemelte: a növekedési hitelprogram ezt a célt szolgálja, és az OTP részt kíván venni a programban. Csányi Sándor reményét fejezte ki, hogy a kis- és középvállalkozásoknak szánt 250 milliárd forintos hitelcsomag allokációja azon az alapon történik, hogy eddig melyik bank, hogyan vett részt a hitelezésben

Amennyi az MNB márciusban bemutatott Növekedési Hitelprogramjának első pillérének keretéből az OTP-nek jut, ugyanakkora összeget a bank saját forrásból hozzá fog tenni a programhoz, amelyet Matolcsy György három hete, a monetáris tanács esetinek titulált ülése után ismertetett.

Az  OTP elnök-vezérigazgatója szerint 1 százalék körüli gazdasági növekedés várható az idén Magyarországon, a régió egészére 2,6 százalékos bővülést várnak a bank szakértői ebben az évben. Mint mondta: a bank organikus növekedését tervezik, de keresik az akvizíciós lehetőségeket is. Hozzátette: a bank tőkemegfelelési szintjét nem kívánják tovább növelni, a hitel/betét mutatónál 100 százalék alatti mértéket akarnak elérni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik