Gazdaság

72 milliárd forint keres gazdát

huszezer-forint(960x640)(1).jpg (forint, húszezer, húszezer forint, )
huszezer-forint(960x640)(1).jpg (forint, húszezer, húszezer forint, )

Kemény munka, jó ötlet és jó adag szerencse – ez a siker kulcsa.

Kapcsolódó cikkek

A Kossuth Rádió reggeli műsorában Árvai Péter, a Prezi egyik vezetője azt mondta, hogy sok a tehetséges ember, van akarat, hogy jót építsenek, de hiányzik a bizalom, kevés olyan történetet hallani, amelyben a nagy álmok megvalósulnak; a Prezi azért fogott össze két másik startup céggel, hogy ezeket a történeteket terjesszék – mondta Árvai Péter. Vállalkozása azon az ötleten alapult, hogy élvezetessé tegyék az ötletmegosztást, ennek jegyében fejlesztettek évekkel ezelőtt egy új prezentációs, előadást segítő számítógépes programot.

A startup cégek fantasztikus üzletágat jelentenek, őrült nagy pénz van bennük – fogalmazott a műsorban Turcsán Tamás Péter, aki fiatal vállalkozókat, innovatív kezdővállalkozásokat segít felkarolni, versenyeket szervez számukra. Rámutatott: a területet egyre komolyabban veszik a világban, „Obama most írta alá a harmadik startup-törvényt”, amellyel „mindent” biztosítanak a vállalkozások számára, cserébe azt kérik, hogy „legyenek sikeresek” és alkalmazzák az amerikai munkaerőt.

Támogatások Magyarországon is elérhetőek, az Új Széchenyi Terv keretében 12 milliárd forintra pályázhatnak startup vállalkozások. Halaska Gábor, egy startup információs portál vezetője szerint ugyanakkor más források is vannak, a befektetőkre utalva kijelentette: „72 milliárd forint keresi Magyarországon a helyét”. Megjegyezte: problémát jelent, hogy nincs elegendő olyan startup vállalkozás, amelybe érdemes lenne befektetni.

Tiszta Amerika?

Amerikai adatok szerint a startup cégek évente átlag 3 millió munkahelyet hoztak létre 1977 és 2010 között. Ezen cégek a gazdaság húzóerejét jelentik. Jellemző, hogy nagy számban jönnek létre gazdasági visszaesések idején, és életképessé teszik a világgazdaságot átalakító innovatív megoldásokat (géntechnológia, környezetvédelem, alternatív energiaipar…).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik