Gazdaság

Búcsút int Magyarországnak egy bank

banco popolare (banco popolare, élőlánc, )
banco popolare (banco popolare, élőlánc, )

Az olasz Banco Popolare eladja magyarországi leánybankját – írja a hvg.hu.

Az olaszországi Banco Popolare félmillió euróért a MagNet Magyar Közösségi Banknak adja el magyarországi leányát – közölte a két bank kedden. A közleményben felhívják ugyanakkor a figyelmet: a két bank közötti megállapodást az illetékes felügyeleti hatóságoknak is engedélyezniük kell.

A Banco Popolare szerint a megállapodás összhangban van csoportszintű stratégiájával, amely az olaszországi működésre helyezi a hangsúlyt. A MagNet a megállapodással javíthat magyarországi piaci pozícióján.

A Banco Popolare Olaszország negyedik legnagyobb hitelállománnyal rendelkező bankja. 2007-ben vásárolta meg a maláj magánszemélyek által alapított IC bankot, így hozta létre magyarországi leányvállalatát. A banknak 2012 végén 133 millió euró eszközértéke volt. A társaság 10 fiókot üzemeltetett 145 alkalmazottal.

A Reuters híre alapján a Banco Popolare lehet az első pénzintézet, amely kivonul Magyarországról, miután Orbán Viktor miniszterelnök túlzottnak minősítette a külföldi bankok dominanciáját a magyar pénzügyi szektorban.

Az olasz banszektorban nincsenek túl jó véleménnyel a magyar viszonyokról, márciusban Enrico Cucchiani az Intesa Sanpaolo vezérigazgatója azt mondta, hogy Magyarország rémálom a pénzügyi szektor számára. Ezért készen áll arra, hogy csökkentse jelenlétét az országban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik