Gazdaság

Rekordot dönthet Erzsébet

erzsébet utalvány (erzsébet utalvány, )
erzsébet utalvány (erzsébet utalvány, )

Rekordbevétele lehet az idén az Erzsébet-utalványt kibocsátó Nemzeti Üdülési Szolgálatnak. Ráadásul Erzsébet rövidesen konkurens nélkül marad - írja a Világgazdaság.

Február végén az Erzsébet-utalvány család elfogadóhelyi hálózata több mint 40 ezer pontra bővült. Az Erzsébet-utalványok értékesítésének és beváltásának aránya jelenleg közel 80 százalék. Az utalványcsalád új tagjainak fogadtatása is pozitív a piacon. Közel 3000 új megrendelő volt az első két hónapban – közölte a lappal a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft.

A forgalmazásból származó eredmény kizárólag szociális üdültetési célokra, ezzel összefüggő szolgáltatásokra, és egyéb szociális programokra, azaz az Erzsébet-programra használható fel. 2012-ben közel 90 milliárd forint értékben került forgalomba Erzsébet-utalvány. A cégeknek áfával együtt 2,5 százalékos kezelési költséget kellett kifizetniük. Csak ebből 2,4 milliárd forint bevétele volt a NÜSZ-nek, nem számolva a beváltáskor levont hatszázalékos jutalékot.

A lap megemlíti azt is, hogy az Erzsébet-utalvány lassan konkurens nélkül marad, hiszen a Le Chéque Déjeuner Kft. 15 év után nemrég függesztette fel magyarországi értékesítési tevékenységét. A francia cég étkezési utalványait május 31-éig lehet felhasználni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik