Gazdaság

Megvan, ki építi a nemzet főterét

kossuth tér (kossuth tér)
kossuth tér (kossuth tér)

A Napi Gazdaság információi szerint a KÉSZ Zrt. nyerte a Kossuth tér átépítésére kiírt zártkörű tendert, a nyertesnek jövő év márciusára kell elkészülnie a térrel.

Indulhat a Kossuth tér átépítése, mert a nemzet főterének is nevezett Steindl Imre Program (SIP) tendere a múlt héten lezárult. A zártkörű tenderre a nyertes KÉSZ-en kívül a Magyar Építő Zrt., illetve a Reneszánsz Zrt. alkotta konzorciumot, valamint a Swietelsky-Penta konzorciumot hívták meg. A nyertest végül a közbeszerzési törvény által szabályozott elektronikus árlejtéses licittel választották ki – írja a Napi.

A lap értesülései szerint a KÉSZ 14 milliárd forinthoz közeli vállalási árra szorította le a költségeket, és ezzel nyert is, de a szerződést egyelőre még nem kötötték meg. Wachsler Tamás, a SIP programirodájának vezetője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesüléseiket.

A Kossuth téri nagyberuházás megvalósítására már a múlt év végén kiírtak egy pályázatot, amelyet az egyik pályázó (ZÁÉV) váratlan visszalépése miatt akkor érvénytelennek nyilvánítottak.

Ha kíváncsi arra, milyen lesz a nemzet új főtere, ide kattintson!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik