Gazdaság

Sikeres a magyar dollárkötvény

Magyarország 3,25 milliárd dollár értékben bocsátott ki devizakötvényt öt- és tízéves lejárattal - közölte kedden az IFR pénzügyi adatszolgáltatóra hivatkozva a Reuters hírügynökség. Közel két év után ez volt az első alkalom, hogy devizában denominált állampapírokat adtunk el a nemzetközi piacon.

Ötéves lejáratú kötvényt 1,25 milliárd dollár értékben bocsátott ki Magyarország 335 bázispont prémiummal a megfelelő amerikai benchmark kötvény felett, 10 bázisponttal kisebb prémiummal az eredeti 345 bázispontnál.

Tízéves lejáratú kötvényt 2 milliárd dollár értékben bocsátott ki Magyarország 345 bázispont prémiummal a megfelelő amerikai benchmark kötvény hozama felett, szintén 10 bázisponttal alacsonyabb prémiummal az eredeti szint alatt.

A piacok számítottak a kötvénykibocsátásra, az elmúlt néhány hétben az Egyesült Államokban és Európában tartott magyar befektetői roadshow után. A piacon legalább 2 milliárd dollár értékű, 5-10 éves futamidejű kötvénykibocsátást vártak, 5,25-5,50 százalék közötti hozamszint mellett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik