Gazdaság

A kormány mentené meg a bezárt húsüzemet

Az önkormányzaton keresztül juttatna pénzt a tönkrement cégnek.

A bajba került hazai húsüzemek mintájára mentenék meg az év elején bezárt sátoraljaújhelyi Zemplén-Hús Kft-t is. Vagyis az önkormányzaton keresztül nyújtana támogatást a kormány a bajba jutott cég megvásárlásához és elindításához.  Hörcsik Richárd a térség fideszes országgyűlési képviselője a több mint 120 éves üzem jövőjével foglalkozó sajtótájékoztatón bejelentette: amennyiben sikerül megfelelő szakmai és pénzügyi befektetőket találni, a kormány hajlandó az önkormányzaton keresztül pénzzel segíteni a termelés újraindítását. A honatya szerint, az üzem akár 3-4 hónapon belül újra termelhet és egy új vágópont kialakításával a bezárás előtti 30 helyett 50-70 ember is dolgozhat majd. A kormány eddig a nehézségekkel küzdő pápai, a kaposvári és a gyulai húsüzem megmentését vállalta, több milliárd forintos támogatást nyújtva a termelés biztosításához, ezzel a munkahelyek megtartásához.

Szamosvölgyi Péter a város polgármestere kiemelte: tárgyal a környék legjelentősebb állattartóival, hogy közösen gondolják át, milyen lehetőségek rejlenek a húsüzem működtetésében. A polgármester beszélt arról is, hogy a Borsod megyei főállatorvossal, valamint a szakhatóságok munkatársaival végigjárták az üzemet. Az illetékesek szerint az épületek és a gépek is megfelelnek a követelményeknek, így bármikor újra termelhetnek az üzemben.

Pásztor Sarolta a cég ügyvezetője korábban a Hír24 kérdésére azt írta: az üzem hosszú ideje veszteségesen működött, ezért zárták be. A dolgozókat kifizették, szállítói- és köztartozásbeli kötelezettségeiknek eleget tesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik