Gazdaság

Matolcsy bízik a szerencsében

Matolcsy György (matolcsy györgy)
Matolcsy György (matolcsy györgy)

A nemzetgazdasági miniszter szerint a szerencse ahhoz pártol, aki megkérdőjelezi a megszokottat.

Magyarországra ráfér a siker, amihez szerencsére is szükségünk van. Jó hír, hogy növelhetjük a szerencse esélyét, ha bizonyos jellemvonásokat erősítünk magunkban, közösségeinkben, a nemzet egészében – írja Matolcsy György a Heti Válaszban.

A nemzetgazdasági miniszter szerint jót teszünk a szerencsénknek, ha minden találkozásra úgy tekintünk, mint lehetőségre, amit most meg kell ragadni, mert nem könnyen tér vissza, ha elszalasztjuk. 2013-ban a magyar vállalkozók ritka jó új lehetőségekkel találkoznak majd, új vállalkozási formákkal, új hitelforrásokkal, új uniós pályázatokkal, megújult adórendszerrel, javuló üzleti környezettel – ígéri a miniszter.

Matolcsy György szerint a legfontosabb, hogy szakítsunk a mély magyar pesszimizmussal. Csak optimistán pártol hozzánk a szerencse, mert elkerüli a rosszkedvűt, a búslakodót. Meglepő fordulatok érik azt, aki átáll az optimisták oldalára, hirtelen kezdenek jobban menni a dolgai, szerencsésebb lesz, mint előtte – írja a miniszter a Heti Válaszban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik