eon
Gazdaság

Hatszázmillió euróba kerülhet az E.ON

eurókötegek (euró, )
eurókötegek (euró, )

Agyelőre minden fél hallgat az E.ON magyarországi gázüzletágának (az E.ON Földgáz Trade Zrt., illetve az E.ON Földgáz Storage Zrt.) eladása kapcsán.

A Napi Gazdaság információi szerint az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a korábban kiszivárgott 800 millió eurós vételárnál olcsóbban, 600 millió euróért, jelenlegi árfolyamon mintegy 175 milliárd forintért veszi majd meg az E.ON gázüzletágát.

A gazdasági napilap keddi számában megjelent cikk ismerteti, hogy egyelőre minden fél hallgat az E.ON magyarországi gázüzletágának (az E.ON Földgáz Trade Zrt., illetve az E.ON Földgáz Storage Zrt.) eladása kapcsán, sem a vételárról, sem a november végi bejelentéskor “ígért” december közepi véglegesítésről nem nyilatkoztak egyértelműen a felek.

A lapnak egy név nélkül nyilatkozó cégvezető szerint a vételárnál is nagyobb problémát jelenthet, ha a kormány stratégiai elképzelések nélkül vág bele egy százmilliárdos ügyletbe. Ahogy fogalmazott, nem lehet véletlen, hogy a piaci pletykák szerint felmerült a teljes MVM-vezérkar lemondása, kevéssé látszik ugyanis kivitelezhetőnek a hatalmas új üzletágak MVM-be integrálása, illetve azok későbbi sikeres működtetése – olvasható a Napi Gazdaságban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik