Gazdaság

Bedobták a törölközőt az állami mobilcég vezetői

Február végén tárgyalja a Kúria a negyedik mobiltelefon-társasággal kapcsolatos beadványt. A Napi Gazdaság úgy tudja, a közelmúltban lemondott a cég elnöke és vezérigazgatója is. Ha a Kúria helyben hagyja a Fővárosi Törvényszék határozatát, akkor sem a negyedik szereplő, az állami MPVI Mobil Zrt., sem a jelenleg piacon levők nem kapják meg a frekvenciát – írja a lap.

A jogi eljárás végére egy ideig még várni kell. Kérdés, hogy addig mi legyen az MPVI Mobil Zrt.-vel. Valószínűleg ez is szóba került a társaság novemberi és decemberi közgyűlésén. Vélhetően ott született döntés arról is, hogy lemondanak a cég vezetői. A lap úgy tudja, távozott az MPVI Mobil elnöke, Kalmár István és a társaság vezérigazgatója, Schmidt Pál is. A mobiltelefon-társaságnál sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták az értesülést.


Kalmár István és Schmidt Pál – Fotó: MTI / Soós Lajos

Kalmár és Schmidt bábáskodott az új mobiltársaság megalakulásánál, ezért szakértők elképzelhetőnek tartják, hogy távozásuknak üzenetértéke lehet: vagy teljesen új szereplők kellenek egy új koncepció megvalósításához, vagy ezzel a lépésükkel azt jelezték, hogy a cég gyakorlatilag megszüntette tevékenységét – olvasható a Napi Gazdaságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik