Gazdaság

A Rábával gyártana buszokat a Volvó

A két cég letette az alapokat az együttműködéshez, amellyel azt mondják, mindenki jól járna.

A buszpiaci együttműködésről szóló szándéknyilatkozatot írtak alá a Volvo Bus Corporation és a Rába Járműipari Holding képviselői – jelentette be hétfőn a győri székhelyű társaság.

A stratégiai partnerek megállapodtak abban, hogy megvizsgálják, a magyar buszpiaci igényeket. Azt írják: a modern tömegközlekedési járművek előállítása a magyar piacra “lokalizált gyártással és maximalizált magyar tartalommal történhet”.

Ha minden az elképzelések szerint megy, akkor a jövő év első negyedévében megkötik az első közös munkáról szóló megállapodást.

A közlemény szerint a közös gyártást úgy képzelik, hogy a Rába főegységeit használnák és minél több egyéb magyar alkatrészt.

A két cég szerint az együttműködés jelentős előnyöket hozhat mindkét vállalat és a hazai ipar számára is. A magyar döntési központú vállalatnál új munkahelyek jöhetnek létre a hazai igényekre szabott, világszínvonalú termékek gyártásával.

A közlemény emlékeztet arra is, hogy a Rába és a Volvo együttműködése több mint két évtizedre nyúlik vissza, a győri székhelyű társaság futóműkomponenseket szállít a svéd gyártó prémium kategóriás tehergépjárműveihez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik