Gazdaság

Ezért jó a fehér csekk

posta (posta, )
posta (posta, )

A bankok közbeiktatása nélkül, közvetlenül a vállalati partnereivel kötött szerződés alapján kínálja a fehér csekkeket a Magyar Posta. A szolgáltatási díj alapesetben valamivel alacsonyabb lesz a sárga csekkért számítottnál.

A komplex szolgáltatásról folyamatosan tárgyalnak és sok szerződést már elő is készítettek – mondta el a távirati irodának Varga Dezső vezérigazgató-helyettes. A komplex postai szolgáltatások közé tartozik többi között a küldemények előállítása, kézbesítése, a dokumentummenedzsment, esetleg a mérőóra-leolvasás és a fehér színű csekk kibocsátása.

A fehér csekk kibocsátására és beszedésére a bankok kihagyásával közvetlenül a partnerekkel kötne szerződést a cég. Az igénybevett egyéb szolgáltatások mennyiségétől függően a fehér csekk után egyedi árat ajánlanak partnereiknek, ezért Varga Dezső félrevezetőnek tartja a díjról a napokban megjelent sajtóhíreket.

A lakossági ügyfeleknek sem a sárga csekk, sem a fehér csekk postai befizetése nem jelent többletterhet, mert mindkettőnél ingyenes a feladás, és a befizető már kitöltve kapja – mondta a vezérigazgató-helyettes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik