Gazdaság

A vidékiek rosszul jártak az OBI-nál

fizetés (fizetés)
fizetés (fizetés)

Megsértette az egyenlő munkáért egyenlő bér elvét az OBI Hungary Retail Kft., mert hátrányosan megkülönböztette és a mai napig megkülönbözteti a vidéki dolgozókat. Ezt a Munkástanácsok Országos Szövetsége (MOSZ)  közölte pénteken az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) döntésére hivatkozva.

A Kereskedők Érdekvédelmi Szakszervezete (KÉSZ) fordult a hatósághoz, amely megalapozottnak találta a panaszt. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság kötelezte az OBI-t, hogy a határozat jogerőre emelkedését követően 60 napon belül szüntesse meg az eltérő bérezést, illetve a bérkülönbségek kiegyenlítése érdekében tegyen intézkedéseket – áll a közleményben.

Az érdekképviselet a héten megkereste az OBI-t. Szeretnék a további diszkriminációt megakadályozni és az “évek óta tartó jogsértő helyzetet” megszüntetni. A közlemény szerint nem feledkeznek meg az időközben az OBI-t elhagyó korábbi tagjaikról sem, készen állnak az ő érdekeik megvédésére is. Céljuk, hogy minden járandóságot kifizettessenek és a méltánytalanságokat orvosolják – írták.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik