Gazdaság

Beszállítókat keres a Tesco

tesco (tesco, )
tesco (tesco, )

Magyarországon is globális beszállítókat keres a Tesco Group, amely jövőre ezer új munkahely létrehozását tervezi itthon. A cég nemzetközi beszerző csapata és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal által szervezett exportfórumon 22 kis- és közepes magyar vállalkozás mutatkozhatott be.

Dobos Erzsébet, a Nemzeti Külgazdasági Hivatal (Hungarian Investment and Trade Agency, HITA) elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta: a fórumon részt vevő cégek négy ágazatból – elektronika, műanyaggyártás, papír- és textilipar – érkeztek. Az eddigi visszajelzések pozitívak, minden remény megvan arra, hogy minél több magyar cég a multinacionális vállalat beszállítójává váljék.

Magyarországon a központban végrehajtott beruházás révén, illetve meglévő üzletek fejlesztésével jövőre ezer új munkahelyet terveznek – ismertette Kamal Chauhan, a Tesco Global Áruházak Zrt. iparcikk-kereskedelmi igazgatója, aki hangsúlyozta: céljuk az, hogy továbbra is hozzájáruljanak a magyar gazdaság növekedéséhez, hiszen, „ami jó Magyarország számára, az jó a Tescónak is”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik