Gazdaság

A pincébe bújnak London leggazdagabbjai

Már ezernél is több földalatti építkezés volt a városban.

Kensington London egyik leggazdagabb negyede, ahol milliárdos házakban laknak a milliárdosok. Ám mostanában a Guardian tudósítása szerint furcsa átalakulás alatt áll a városrész: hatalmas futószalagokon szállítják a házak alól kibányászott törmeléket és földet. Ugyanis London leggazdagabbjai úgy döntöttek: ha már egyszer felfelé tilos bővíteniük klasszicista stílusú házukat, oldalra meg nem lehet, mert ott a szomszéd, akkor ők lefelé fogják megnövelni a lakóterüket.

A föld alatti építkezések keretében több emeletet is húznak a gazdagok a házuk alá, helyet teremtve olyan elengedhetetlen funkcióknak, mint a moziszoba vagy a tekepálya. Itt kaphat helyet a konyha is, s csak reméljük, hogy a személyzeti szobák nem szorulnak ide. A Guardian információi szerint Kensingtonban az elmúlt négy évben 800 pincebővítési kérelmet fogadott el az önkormányzat.

Múlt héten azonban az egyik bővítési tervből balhé tört ki: a Kanadában született David Graham tévé négy emeletnyi pincét szeretne építeni egy úszómedencével, egy bálteremmel, 15 hálószobával, 7 fürdőszobával és 20 vécével. „Ez egyszerűen szörnyű és teljességgel felesleges” – panaszkodott szomszédja, Albans hercegnője – „ennyi helyre senkinek sincs szüksége”.

Egy ingatlanügynök szerint arról van szó: ezek az ingatlanok annyira értékesek, hogy lakóik semmiképp nem akarnak innen – akár egy nagyobb villába – elköltözni, ezért helyben akarják összes igényüket kielégíteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik