Gazdaság

Klapka különalkuja a bankkal

aranyrudak (arany, aranyrúd)
aranyrudak (arany, aranyrúd)

A magas kezelési költség miatt Szlovákiába akarta vinni a pénzét. Bankja külön tarifát ajánlott neki.

Klapka György régóta ugyanabban a bankban tartja a pénzét. Nemrég nagy mennyiségű aranytömböt adott el Németországban, ahonnan át is utalták neki a 150 ezer eurós – mintegy 43 millió forintos – vételárat. Ezt egy újabb üzlet miatt kivette a számláról és megdöbbent, amikor látta, hogy levontak félmilliót kezelési költség címén.

Az üzletember olyan dühös lett, hogy elhatározta, Szlovákiába viszi vagyonát. Ekkor a bank „szinte könyörgőre fogta, felajánlotta, neki kisebb kezelési költséget vonnak le. Az aranyember szerint az ő példája igazolja, hogy másoknak is érdemes alkudozni, ahogy a kofánál a piacon.

A Vasárnapi Blikknek Klapka azt is elárulta: a több mint negyvenmillióra úgy tett szert, hogy tört aranyat vásárolt jó időben jó áron, beolvasztotta a nála zálogban maradt nemesfémeket is, és aranytömb formájában tetemes haszonnal adta el külföldön.  Az üzletember alig egy hete újabb százmilliót kaszált a Nápolyban eladott 60 tonna biodióból.

Klapka György korábban lapunknak azt mondta: sosem érdekelte a pénz. Akkor sem, amikor szegény volt és éhezett. Már nem a pénzért csinálja, hanem a sikerélményért. Egy jó üzlet, olyan, mint egy jó iskolai osztályzat. Egy ötös. Nyolcvannégy évesen ez élteti. Ha egy szempillantás alatt nincstelen lenne, nem rázná meg, dolgozna, hogy megéljen, és előbb-utóbb biztosan kitalálna valamit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik