Gazdaság

Orbán ismét unortodoxiáról beszélt

Orban-Viktor(960x640)(10).jpg (Orbán Viktor)
Orban-Viktor(960x640)(10).jpg (Orbán Viktor)

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a kormány nevében Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Bogsch Erikkel, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt. vezérigazgatójával.

Az Országházban tartott ünnepségen a kormányfő magyar sikertörténetnek nevezte a Richter történetét, jelezve, hogy a gyógyszeripar kiemelkedő szerepet játszik a magyar nemzetgazdaságban, a kabinetnek pedig célja, hogy a magyar gyógyszergyártás a jövőben is a világ élvonalába tartozzon, ezért támogatják például új gyógyszerek fejlesztését.

Orbán Viktor hozzátette, a magyar kormánynak a Richter Gedeonnal kapcsolatban speciális felelőssége van, hiszen tulajdonos a vállalatban.

A Richter az egyetlen olyan magyarországi központú gyógyszercég, amely külföldi szakmai befektetők nélkül magyar menedzsment irányításával működik, a világon több mint száz országba szállít, közvetlenül ötezer, közvetve további tízezer embernek ad munkát az országban, és a magyarországi vállalatok közül ez a cég költi a legtöbbet kutatás-fejlesztésre – sorolta a kormányfő, emlékeztetve a Richter Gedeon zöldmezős beruházással épült debreceni biotechnológiai üzemének áprilisi avatójára. A több mint 25 milliárd forintos beruházással 120 új munkahely létesült Debrecenben.

Orbán Viktor szólt arról is, hogy a jövőben több nagy, a magyar gazdaságban speciális szerepet betöltő céggel kötnek hasonló, hosszú távú stratégiai partnerségi megállapodást, amely egy újszerű gazdasági eszköz Magyarországon, innováció, “unortodoxia”, és amely segít, hogy az ország a víz fölött maradjon, biztos talajon álljon. A megállapodásokban részt vevő vállalatok érdekeire külön is figyelni fog a kormány, segíti térnyerésüket – mondta, felidézve, hogy a pénteken aláírt egyezség a második a sorban, az elsőt a Coca-Colával kötötte a kormány.

Az ország sikerességéhez sikeres cégekre van szükség, mert azok tudnak versenyképes fizetéseket adni dolgozóiknak. “A magyar kormány számít a sikeres cégekre, oly módon, hogy megpróbáljuk jól beépíteni őket a magyar gazdaság szövetrendszerébe” – fogalmazott a miniszterelnök.

Bogsch Erik, a gyógyszergyár vezérigazgatója beszédében kiemelte, a Richter Gedeonnak célja, hogy döntései Magyarországon, a cég központjában, a magyar gazdaság érdekeit maximálisan figyelembe véve szülessenek.

A kormányfő korábban több multival is megállapodott, köztük a Coca-Colával és a Suzukival is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik