Gazdaság

Szijjártó Péter Mindenszentekkor sem pihen

Szijjarto-Vietnamban-(960x640)(1).jpg (ingyenes, szijjártó péter, vietnám, )
Szijjarto-Vietnamban-(960x640)(1).jpg (ingyenes, szijjártó péter, vietnám, )

A fiatal politikus magyar vízügyeseknek szerzett munkát Vietnámban, a disznóhúsnak pedig piacot

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára Vietnám pénzügyi-gazdasági központjába látogatott, hogy megnyissa a magyar-vietnámi üzleti fórumot. Az eseményen 160 vietnámi és 20 – a delegációval kiutazó – magyar üzletember vett részt.

A magyar cégek városfejlesztési és vízipari beruházásokban, valamint a műszaki szakképzésben is szerepet kaphatnak a jövőben Ho Si Minh-városban – számolt be munkájáról az államtitkár, miután találkozott a város legnagyobb cégeinek vezetőivel, majd egyeztetett a város népi bizottságának elnökhelyettesével, Nguyen Huu Tinnel.

Szijjártó Péter a távirati irodának elmondta: a magyar-vietnámi kapcsolatokban rejlő lehetőségek megfelelő kihasználásához Magyarországnak Vietnámon belül külön Ho Si Minh-várossal, az ország pénzügyi-gazdasági központjával is együtt kell működnie.

Szijjártó Péter beszámolt arról is, hogy találkozott a helyi vízügyi vállalat vezetőjével, aki jelezte, cége óriási kapacitású vízmű építésébe vág bele. Ennek során kifejezetten szeretnének együttműködni a magyarországi Fővárosi Vízművekkel, valamint a Magyar Vízipari Klaszterrel szakmai, üzemeltetési és beruházási területen. Ezzel is komoly lehetőségek nyílhatnak magyar vállalatok előtt Ho Si Minh-városban – zárta szavait a külügyi és külgazdasági államtitkár.

Az államtitkár tegnap azzal a jó hírrel örvendeztette meg Magyarországot, hogy magyar vállalat kezdheti meg az ázsiai ország népesség-nyilvántartási rendszerének felépítését, továbbá megindulhat a magyar sertéshús exportja is Vietnámba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik