Gazdaság

Felszámoló kezében a Gyulai húskombinát

Nem támadták meg a felszámolási határozatot a Gyulai Húskombinát Zrt. részvényesei.

A vezérigazgató közölte: a Gyulai Törvényszék által kijelölt Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. megnevezte a felszámolót, egy békéscsabai külső szakértőt, aki délután meg is jelent az üzemben. A cég előző élete a felszámolási eljárás jogerőre emelkedésének napján, október 26-án lezárult. Olyan, mintha megszűnt volna. Ilyenkor mindig felmérik a vagyontárgyakat, eszközözöket, az árukészleteket leltározzák. A többnapos munka péntek délután elkezdődött a húskombinátban – tette hozzá Ruck János.

A cég rendkívüli közgyűlésén előzőleg a részvényesek elfogadták az igazgatóság javaslatát, amely szerint lemondanak a 15 napon belül érvényesíthető fellebbezési jogról. A döntés ellenszavazat nélkül születetett meg. A társaság vezérigazgatója a közgyűlést követően a Gyulai Törvényszékhez személyesen juttatta el a társaság lemondó nyilatkozatát a fellebbezési jogról, ezzel jogerőre emelkedett a törvényszéknek a Gyulai Húskombinát felszámolási eljárásról szóló, október 16-án hozott határozata.

Egy budapesti cég nyújtott be felszámolási kérelmet az üzem ellen. A Gyulai Húskombinátot augusztus végén nyilvánította stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté a kormány. A dél-alföldi társaság Magyarország egyik legrégebbi alapítású és legjelentősebb húsipari vállalata. 420-an dolgoznak az üzemben, így az a térség egyik legjelentősebb foglalkoztatója.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az átminősítés bejelentésekor hangsúlyozta: a kabinet minden szükséges lépést megtesz a hazai húsipar, és ezen belül a Gyulai Húskombinát megsegítése érdekében. Az elsődleges cél ugyanis a munkahelyek megőrzése és a foglalkoztatás fenntartása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik