Gazdaság

A Főgáz fűthet az állami kórházakban

kórház (kórház)
kórház (kórház)

A Főgáz biztosíthatja az állami kézben lévő egészségügyi intézmények gázellátását novembertől nyolc hónapon át - értesült a Világgazdaság. A közös gázbeszerzéstől mintegy 20 százalékos megtakarítást remélnek.

A lap pénteki száma szerint a központi közbeszerzésen, amelyet azért hirdetett meg a kórházakat fenntartó Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI), hogy a szolgáltatók versenyeztetésével minél kedvezőbb áron szerezze be intézményei számára a földgázt, a befutó cég volt az egyetlen induló.

A Főgáznál a nyertes árat és a szerződés részleteit is üzleti titoknak minősítették. Csak annyit árultak el, hogy hosszú távú együttműködésre törekszenek a kórházakkal, ezért “pozitívan” szeretnék ösztönözni őket a fizetési határidők betartására.

A villamos energia központi megvásárlásához októberben hirdetik meg a nyílt közbeszerzési eljárást. Az áramot várhatóan februártól kapja mind a 111 egészségügyi intézmény ugyanattól a szolgáltatótól. Az államosított kórházak épület-, vagyon-, gépjármű- és egyéb biztosításaira a lap értesülései szerint szintén idén központi közbeszerzést írnak ki.

Az egyetlen, már lebonyolított tender a mobiltelefonos szolgáltatásokról szólt: az állami kórházaknak a Magyar Telekom hálózatát kell használniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik